10 raske med: Maryann Bjordal

1.    Hvor mange ganger i uka trener du?

Jeg trener 3 ganger i uken.  

2.    Hva er din favorittøvelse og hvorfor?

Det er elipsemaskin fordi da forbrenner jeg godt med kalorier. Jeg liker også mageøvelser da jeg trenger å få bedre magemuskler, og bootcamp med Odd fordi det er så gøy!!

72483114_556869001721732_3564208735486214144_n.jpg

3.    Hva er ditt pinligste treningsøyeblikk?

Jeg falt nesten av tredemølla før jul!

4.    Hva er god helse for deg?

God helse er å være i god nok form til at jeg kan gå toppturer og andre lengre turer uten å bli helt utslitt. Det betyr også at kroppen fungerer bra og at jeg får mer energi.

5.    Hva motiverer deg til å trene?

Venner og kollegaer.   

6.    Hvordan planlegger du treningsøktene/treningsuka?

Jeg følger et treningsprogram og så varierer jeg øvelsene noe så jeg ikke blir lei. Jeg går også fast på bootcamp 2 ganger i uka med Odd, tirsdag og torsdag kl.18.

7.    Hva er ditt treningsmål akkurat nå?

Akkurat nå ønsker jeg å gå litt mer ned i vekt, og kanskje klare Kristinaløpet eller Navy Race i Horten neste år - det hadde vært utrolig gøy! 

8.    På dager med lav motivasjon, hvordan kommer du deg på trening?

Jeg sier til meg selv: “Kun 8 minutters gange til treningssenteret, ingen unnskyldninger!” Samt at jeg har venner som forventer at jeg ikke gir opp.

9.    Hva liker du best med GoActive Treningssenter?

 Det må være beliggenhet, bootcamp, kunnskap og miljø.

10.Hva er ditt beste treningstips?

Hør på gode råd, pass på å ikke overdrive treningen, men lytt til kroppen. Og viktigst, IKKE gi opp!

71253690_2579347562085380_3832454336751861760_n.jpg
 
 

-GoActive Blogg-

 
GoActive logo bra kvalitet.png
 
 
 

Tema: Personlig Trener Kennie Boysen

Hvorfor valgte du å bli PT?

Jeg har alltid vært interessert i trening på grunn av håndballen og store mengder fysisk trening derfra. I tillegg liker jeg å trene, så da jeg fikk muligheten til å ta utdannelsen tok jeg sjansen. Jeg tok utdannelsen på PT skole i København, hovedsakelig med fokus på å lære å trene selv og å bli bevisst over egen trening. Dette var også en arena der jeg fikk lære hvordan kroppen fungerer. Det å være profesjonell utøver gir deg mye kunnskap, men det å ha fagkunnskap i dybden om det fysiske, men også det mentale, det synes jeg var og er spennende.

Fotograf: RavnFoto

Fotograf: RavnFoto

 Hvorfor valgte du å jobbe som personlig trener?

Hvorfor er rett og slett å gi andre den samme bevisstheten til trening som jeg tilegnet meg. Jeg har også fått vite at jeg er flink med mennesker, og det gir meg energi og glede i å se at andre lykkes. Mental trening er også noe jeg brenner for og tok derfor en Master i dette på Leading Edge i Oslo. Mental Trening er viktig fordi det er det mentale som setter begrensninger for det man klarer. Det å finne et mål er ikke like viktig som å finne ut av hvorfor man har målet. Koblingen mellom følelsene og det som egentlig ligger til grunn for målet er viktig å utforske. Et eksempel er om man vil gå ned 10 kg, er det like viktig å finne grunnlaget bak hvorfor akkurat 10 kg er målet, og dermed finne det man egentlig ønsker å oppnå. Dette er noe en personlig trener er god på og kan hjelpe med.

 

Mange sier PT er dyrt. Hvorfor betale penger for å trene med en PT?

Å trene med meg som PT er en investering i egen helse. Vi styres i dag av et materialistisk forbruk hvor ny båt, nytt kjøkken, eller hvordan vi ser ut står først i kø. Personlig trener er en investering for en bedre livskvalitet. Ved å trene med meg vil man heller ikke bare bli trent, men du blir også bevisst over hvordan kroppen fungerer. Spesielt egen kropp, og man merker hvordan små justeringer gir større effekt. 100 timer alene er kanskje 10 timer med en PT, og det gjør den store forskjellen.

Helse har større fokus nå enn før. Stillesittende jobber og mindre fysiske utfordringer gjør at dette fokuset vokser. Kroppen er bygget for arbeid og derfor vil jeg si det er viktig at jeg som PT kan hjelpe i form av å forebygge skader, eller å bygge treningen rundt utfordringer man har i egen kropp i hverdagen for å få et bra utbytte og trygg trening.

For å svare mer direkte på spørsmålet om penger, så er det mer produktivt å trene med PT. Dette er tilbakemelding fra alle mine kunder.

70844235_431256114173776_8785165985456848896_n.jpg

 Hva skjer under første møte og timene fremover med PT?

Ved første møte vil vi skape et fokus på hva du som kunde ønsker. Kjemien mellom oss er også sentral i at vi begge skal få en god opplevelse og det er også noe jeg legger vekt på. Derifra bygger vi opp et treningsforløp som tilpasses deg utifra motivasjon, bakgrunn og utgangspunkt.

  

Hva får jeg igjen for å trene med en PT?

Jeg vil si at du får en ganske god boost av å trene med PT. Det er en der som venter på deg, forventer at du møter opp og passer på at du gir alt gjennom økta. Du får en person du kan dele dine mål med og som hjelper deg å nå dem. Man har som regel masse å gå på, men kan være vanskelig å finne alene. PT´en får garantert frem det lille ekstra som utgjør forskjellen, de 15-20% ekstra som er vanskelig å grave frem alene. Med dette så får du jo også en medspiller, en som er der for deg og din helse. Det skapes et viktig tillitsbånd mellom oss, og det er svært viktig at mine kunder kan stole på meg og at jeg vil deres beste.

 

Vil jeg bli motivert til å trene?

Mange av mine kunder fortsetter å trene med meg og sier dette valget har gjort en stor forskjell i livet deres. Det kan være i form av motivasjon, energi, men også av at muskel- og skjelettplager blir betydelig redusert. Med dette vil jeg si at den fysiske delen er noe man vil legge merke til at man mestrer, men enda viktigere for meg er den mentale biten. Å trene med PT er ikke kun en treningsøkt der noen forteller hva du skal gjøre. Det blir en liten reise til å finne sider ved en selv man kanskje ikke trodde var der, til å få større kontroll og mer overskudd og energi i hverdagen.

  

Hvem trener med PT?

Alle kan trene med PT! Om du er 70 eller 20, sterk eller svak, det spiller ingen rolle. Alle har forskjellig utgangspunkt og alle kan gagne av en PT som hjelper deg fremover mot bedre helse og nye mål.

70658691_395704934453697_26866424890785792_n.jpg
 

- GoActive Blogg -

 
 
 
 
GoActive logo bra kvalitet.png
 
 

Intervju: ODD FJELDSTAD – GoActive Treningssenters far

Odd Fjeldstad er ekte Tønsberggutt med røtter i sentrum og på Vear, og sistemann i en søskenflokk på 12. Han er tidligere modell, og har i tillegg vist med treningssenterets senere utvikling sine snekkertalenter. Han er utdannet yrkesdykker og valgte å flytte beite etter 20 år innenfor IT-bransjen. I dette innlegget snakker vi med Odd om hans tanker rundt GoActive, treningssenteret i hjertet av Tønsberg.

Odd til høyre som modell for en motekampanje i 1990. Fotograf: Rolf Tore Kjæran

Odd til høyre som modell for en motekampanje i 1990. Fotograf: Rolf Tore Kjæran

Hvorfor valgte du å starte GoActive?

Jeg trengte en endring i livet etter 20 år i IT. Med mye jobb nasjonalt og internasjonalt, og ingen spennende utfordringer som trigget meg videre trengte jeg denne forandringen. GoActive ble egentlig startet av min bror som en blogg – aktivitetsblogg. Jeg tok over konseptet i 2015 og startet med utetrening og bootcamper. Det var her drømmen om et eget treningssenter tok form. Bootcampen ble til for kunne nå en målgruppe som ikke ønsket å trene på et senter. Drivet bak dette var å skape en arena som treningsbransjen ikke hadde fokus på. Det skapte stort engasjement og en solid gruppe i Tønsberg som valgte å bli med oss ut på trening hele året. Dette ble basert på konseptet PT i gruppe som jeg ser på som fremtidens treningsform, for de som ikke ønsker å trene inne på et treningssenter.

11898631_10207726747747546_4118222006387477731_n.jpg

 Hva gjorde at du tok muligheten og flyttet GoActive inn i varmen?

Drømmen om å ha et treningssenter, og et fundament å utvikle GoActive på ble det som gjorde at jeg valgte å flytte det inn. Visjonen var å skape en ny type engasjement – og med det mener jeg å kunne kombinere ute- og innetrening, og la utetrening få en større plass i GoActive – det er en stor del av visjonen jeg fortsatt har. Det var viktig å ha et stasjonært sted folk kunne oppsøke meg for å kunne utvikle GoActive videre.  

 

Så ble det et Treningssenter, hva er din tanker om hvordan utviklingen har vært?

Det har vært en reise. Vi har valgt å utvikle oss sammen med markedet, men allikevel valgt en «old school» utforming på senteret. Minst mulig teknologi, mest mulig funksjonell trening. Hvis man bruker teknologi som treningsmotivasjon holder ikke det for alle. Vi styres av teknologi, og det å kunne trene på den gamle måten – med jernskiver og kroppsvekt skaper en helt annen opplevelse, engasjement og miljø. Å ha et godt utvalg apparater som ingen andre senter kan konkurrere med var noe jeg prioriterte høyt.

Vi er et senter som ikke har tradisjonelle gruppetimer, og derfor valgte vi også å ta vekk salen vi hadde i starten og erstatte denne delen med en mer funksjonell treningssal. Dette også fordi vi satser videre på bootcamp både inne og ute for å nå et bredere publikum, og gi et annerledes tilbud enn det andre senter har i dag.

Skjermbilde 2019-09-18 kl. 14.02.15.png

Mange av medlemmene sier de trives så godt. Hva tenker du om det og hvordan har du skapt et så godt miljø?

For meg er alt personlig. Det å ha god kontakt med medlemmene og være blant dem nede på senteret er viktig. Mange sier de trives veldig godt her og det tror jeg er fordi vi yter litt ekstra, veileder og oppfølger mens medlemmene trener uten at det skal være noen ekstra kostnad ved dette. Alle skal føle seg velkommen, og bli lagt merke til. Og et lite hei, god trening eller hade bra kan gjøre dagen til noen litt bedre.

 

Hva er utviklingen til senteret det neste året?

Planen fremover er å starte opp utetrening igjen. Vi bruker så mye av hverdagen vår på å sitte inne at jeg tror dette er det riktige steget videre. Komme seg ut, bli møkkete og oppleve mestring med svette, glede, flytte grenser og yte det lille ekstra – det blir nye tilbud fra GoActive fremover.

Bedriftstrening blir også en stor del av oss. Vi ønsker å være førstevalget for bedrifter som ønsker bedre bedriftshelse, arrangere teambuilding-dager og løpegrupper for å gi inspirasjon i jobbhverdagen på en helt annen arena.

GoActive Helse er også med på denne utviklingen. Vi samarbeider med Osteopat Martine Sætereng for å kunne gi et komplett behandlingstilbud sammen med trening, og jobbe mot bedre helse. Muskel og skjelettplager er en stor grunn til smerter, sykemelding og uførhet i dag, og vi ønsker derfor å gi mennesker med disse plagene et bedre utgangspunkt til å takle hverdagen.

Vi etablerer også et bredere PT-tilbud med flere personlige trenere for beboere og ansatte i nærmiljøet. Å trene med en PT vil effektivisere treningen, øke kompetansen og forpliktelse til det å trene, men også skape glede og mestring. Kennie Boysen med sitt konsept Own Creator er ansvarlig for PT-satsningen. Han har 5 års erfaring som PT og 15 år som profesjonell håndballspiller og er derfor en viktig medspiller for utviklingen av kompetente og dyktige PT’er. Han legger stor vekt på det fysiske, men også det mentale grunnlaget for det å trene.

Som man sikkert skjønner har vi mange planer og en endring i garderobesituasjonen på senteret er også noe vi ønsker fremover.

Skjermbilde 2019-09-18 kl. 14.41.55.png

Hva slags trening brenner du for?

Selv brenner jeg for langdistansetrening, ekstreme påkjenninger og det å kjenne at adrenalinet pumper. Jeg etablerer en egen gruppe som heter GoOCR. Dette blir utetrening og hinderløyper. Rett og slett noe vi skal kjøre ute hele året. Dette blir for den individuelle, kjæresteparet, bedrifter, lag, vennegjenger og alle som ønsker å ha en utfordring eller et mål man kan jobbe sammen mot. Vi var en gjeng med på Navy Race i år og vi vil bli flere til neste år! Som PT tror jeg på å pushe folk og flytte grenser, heve lista og skape en tillit til seg selv og troa på at man klarer. Tillit til egen mestring, og utfordre seg selv, klare å gjennomføre og derfor kunne reise armene i være og rope «I did it», det er trening jeg brenner for.

 

Hvor ser du GoActive Treningssenter om 5 år?

Jeg ser for meg et godt etablert treningssenter i sentrum som jobber iherdig mot livsstilsendring og helserelaterte plager – rett og slett helse i fokus. Sammen med GoActive Helse og Own-Creator blir det derfor et samarbeid hvor vi kombinerer Helse og trening til et komplett tilbud. På sikt vil vi utvide helseklinikken til et tverrfaglig behandlingsmiljø og ha to senter til i Tønsberg, der er vi om 5 år.

70675298_2476927469020966_4719407405983596544_n.jpg

- GoActive Blogg -

 
GoActive logo bra kvalitet.png
 

10 raske med: Kenneth Dahl

“10 raske med” er fast innlegg på GoActive Blogg hvor vi intervjuer folk på senteret til inspirasjon for våre lesere. Denne uken snakker vi med Kenneth Dahl som har 1.års jubileum på GoActive Treningssenter denne måneden. Han er eventprodusent og har en hektisk hverdag med mange spennende prosjekter.

1.    Hvor mange ganger i uka trener du?

Jeg trener 5 ganger i uken.

2.    Hva er din favorittøvelse og hvorfor?

Jeg liker å løpe, spesielt på mølle. Både fordi det er vondt og slitsomt, men mest fordi jeg kjenner rask progresjon.

70302298_384058335603075_5657233701411487744_n.jpg

3.    Hva er ditt pinligste treningsøyeblikk?

Jeg har egentlig ikke hatt noe enda, men dagen jeg flyr av mølla er vel snart på vei....

4.    Hva er god helse for deg?

Å kunne løpe i skogen uten å dø! Det var nemlig ikke så lett for et år siden…

5.    Hva motiverer deg til å trene?

Resultater fra treningen og hyggelig selskap. Spesielt å trene med andre, det gir meg energi, og PT’en min Odd kan jeg takke for det.

6.    Hvordan planlegger du treningsøktene/treningsuka?

Øktene blir planlagt av Odd, så det slipper heldigvis jeg. Ellers så setter alltid et mål for økta. Det kan være hvis jeg løper på mølle at jeg prøver å holde målet jeg har satt, som å holde jevn fart eller løpe på tid. Når det gjelder treningsuka mi har jeg 3 faste tider jeg trener; 2 med PT og 1 med GoActive løpegruppa på mandager. I tillegg har jeg to egentreninger med enten løping eller styrke.

70088785_520539268746387_1189431170459238400_n.jpg

7.    Hva er ditt treningsmål akkurat nå?

Havana Marathon 2020, det er noe jeg vil få til!

8.    På dager med lav motivasjon, hvordan kommer du deg på trening?

Tar på meg treningstøy og steller meg i heisen! Da gidder man jo ikke å gå inn igjen. Ta 10 meter av gangen så kommer man seg på trening til slutt.

9.    Hva liker du best med GoActive Treningssenter?

Jeg trives veldig godt fordi PT’en min Odd er her, og jeg liker at senteret har forskjellige typer mennesker, fra eldre til yngre. Etterhvert har man jo blitt kjent med fler også, noe jeg setter stor pris på.

10. Hva er ditt beste treningstips?

Start med Personlig Trener, da gir du 100% og får rask progresjon. Det er vanskelig å gi alt når jeg trener alene.. Et annet tips er å sette deg et mål for hver trening. Uten det er det ikke lett å fullføre noe som helst. Som jeg sier: “Litt trening, er jævlig mye bedre enn ingen trening!”

70329049_3219300761443346_3538218539758387200_n.jpg

Tusen takk Kenneth for at du ville dele litt med oss. Fortsatt go trening!

- GoActive Blogg -

 
GoActive logo bra kvalitet.png