Intervju: ODD FJELDSTAD – GoActive Treningssenters far

Odd Fjeldstad er ekte Tønsberggutt med røtter i sentrum og på Vear, og sistemann i en søskenflokk på 12. Han er tidligere modell, og har i tillegg vist med treningssenterets senere utvikling sine snekkertalenter. Han er utdannet yrkesdykker og valgte å flytte beite etter 20 år innenfor IT-bransjen. I dette innlegget snakker vi med Odd om hans tanker rundt GoActive, treningssenteret i hjertet av Tønsberg.

Odd til høyre som modell for en motekampanje i 1990. Fotograf: Rolf Tore Kjæran

Odd til høyre som modell for en motekampanje i 1990. Fotograf: Rolf Tore Kjæran

Hvorfor valgte du å starte GoActive?

Jeg trengte en endring i livet etter 20 år i IT. Med mye jobb nasjonalt og internasjonalt, og ingen spennende utfordringer som trigget meg videre trengte jeg denne forandringen. GoActive ble egentlig startet av min bror som en blogg – aktivitetsblogg. Jeg tok over konseptet i 2015 og startet med utetrening og bootcamper. Det var her drømmen om et eget treningssenter tok form. Bootcampen ble til for kunne nå en målgruppe som ikke ønsket å trene på et senter. Drivet bak dette var å skape en arena som treningsbransjen ikke hadde fokus på. Det skapte stort engasjement og en solid gruppe i Tønsberg som valgte å bli med oss ut på trening hele året. Dette ble basert på konseptet PT i gruppe som jeg ser på som fremtidens treningsform, for de som ikke ønsker å trene inne på et treningssenter.

11898631_10207726747747546_4118222006387477731_n.jpg

 Hva gjorde at du tok muligheten og flyttet GoActive inn i varmen?

Drømmen om å ha et treningssenter, og et fundament å utvikle GoActive på ble det som gjorde at jeg valgte å flytte det inn. Visjonen var å skape en ny type engasjement – og med det mener jeg å kunne kombinere ute- og innetrening, og la utetrening få en større plass i GoActive – det er en stor del av visjonen jeg fortsatt har. Det var viktig å ha et stasjonært sted folk kunne oppsøke meg for å kunne utvikle GoActive videre.  

 

Så ble det et Treningssenter, hva er din tanker om hvordan utviklingen har vært?

Det har vært en reise. Vi har valgt å utvikle oss sammen med markedet, men allikevel valgt en «old school» utforming på senteret. Minst mulig teknologi, mest mulig funksjonell trening. Hvis man bruker teknologi som treningsmotivasjon holder ikke det for alle. Vi styres av teknologi, og det å kunne trene på den gamle måten – med jernskiver og kroppsvekt skaper en helt annen opplevelse, engasjement og miljø. Å ha et godt utvalg apparater som ingen andre senter kan konkurrere med var noe jeg prioriterte høyt.

Vi er et senter som ikke har tradisjonelle gruppetimer, og derfor valgte vi også å ta vekk salen vi hadde i starten og erstatte denne delen med en mer funksjonell treningssal. Dette også fordi vi satser videre på bootcamp både inne og ute for å nå et bredere publikum, og gi et annerledes tilbud enn det andre senter har i dag.

Skjermbilde 2019-09-18 kl. 14.02.15.png

Mange av medlemmene sier de trives så godt. Hva tenker du om det og hvordan har du skapt et så godt miljø?

For meg er alt personlig. Det å ha god kontakt med medlemmene og være blant dem nede på senteret er viktig. Mange sier de trives veldig godt her og det tror jeg er fordi vi yter litt ekstra, veileder og oppfølger mens medlemmene trener uten at det skal være noen ekstra kostnad ved dette. Alle skal føle seg velkommen, og bli lagt merke til. Og et lite hei, god trening eller hade bra kan gjøre dagen til noen litt bedre.

 

Hva er utviklingen til senteret det neste året?

Planen fremover er å starte opp utetrening igjen. Vi bruker så mye av hverdagen vår på å sitte inne at jeg tror dette er det riktige steget videre. Komme seg ut, bli møkkete og oppleve mestring med svette, glede, flytte grenser og yte det lille ekstra – det blir nye tilbud fra GoActive fremover.

Bedriftstrening blir også en stor del av oss. Vi ønsker å være førstevalget for bedrifter som ønsker bedre bedriftshelse, arrangere teambuilding-dager og løpegrupper for å gi inspirasjon i jobbhverdagen på en helt annen arena.

GoActive Helse er også med på denne utviklingen. Vi samarbeider med Osteopat Martine Sætereng for å kunne gi et komplett behandlingstilbud sammen med trening, og jobbe mot bedre helse. Muskel og skjelettplager er en stor grunn til smerter, sykemelding og uførhet i dag, og vi ønsker derfor å gi mennesker med disse plagene et bedre utgangspunkt til å takle hverdagen.

Vi etablerer også et bredere PT-tilbud med flere personlige trenere for beboere og ansatte i nærmiljøet. Å trene med en PT vil effektivisere treningen, øke kompetansen og forpliktelse til det å trene, men også skape glede og mestring. Kennie Boysen med sitt konsept Own Creator er ansvarlig for PT-satsningen. Han har 5 års erfaring som PT og 15 år som profesjonell håndballspiller og er derfor en viktig medspiller for utviklingen av kompetente og dyktige PT’er. Han legger stor vekt på det fysiske, men også det mentale grunnlaget for det å trene.

Som man sikkert skjønner har vi mange planer og en endring i garderobesituasjonen på senteret er også noe vi ønsker fremover.

Skjermbilde 2019-09-18 kl. 14.41.55.png

Hva slags trening brenner du for?

Selv brenner jeg for langdistansetrening, ekstreme påkjenninger og det å kjenne at adrenalinet pumper. Jeg etablerer en egen gruppe som heter GoOCR. Dette blir utetrening og hinderløyper. Rett og slett noe vi skal kjøre ute hele året. Dette blir for den individuelle, kjæresteparet, bedrifter, lag, vennegjenger og alle som ønsker å ha en utfordring eller et mål man kan jobbe sammen mot. Vi var en gjeng med på Navy Race i år og vi vil bli flere til neste år! Som PT tror jeg på å pushe folk og flytte grenser, heve lista og skape en tillit til seg selv og troa på at man klarer. Tillit til egen mestring, og utfordre seg selv, klare å gjennomføre og derfor kunne reise armene i være og rope «I did it», det er trening jeg brenner for.

 

Hvor ser du GoActive Treningssenter om 5 år?

Jeg ser for meg et godt etablert treningssenter i sentrum som jobber iherdig mot livsstilsendring og helserelaterte plager – rett og slett helse i fokus. Sammen med GoActive Helse og Own-Creator blir det derfor et samarbeid hvor vi kombinerer Helse og trening til et komplett tilbud. På sikt vil vi utvide helseklinikken til et tverrfaglig behandlingsmiljø og ha to senter til i Tønsberg, der er vi om 5 år.

70675298_2476927469020966_4719407405983596544_n.jpg

- GoActive Blogg -

 
GoActive logo bra kvalitet.png